Un al·licient més a l'hora de conduir clubs de lectura

Cada club de lectura de Llegeixes o què!? és diferent. Ni millor ni pitjor, diferent...

El passat dilluns, al club de lectura dels Lluïsos de Gràcia, vam poder compartir amb les lectores i lectors què ens havien semblat els contes de Núria Curcoll aplegats a Dia de neteja.

Vam entretenir-nos a analitzar qui era el narrador/la narradora d'alguns dels contes. També vam confirmar que l'autora havia inclòs de manera molt encertada diferents registres del llenguatge als personatges, fet que ens els feia propers i versemblants. Així, tot xerrant sobre si un dels contes estava escrit en 1a persona (narrador intern), amb la variant del narrador polifònic, o si altres contes estaven escrits en 3a persona (narrador extern), intentàvem entrar a la cuina de l'escriptura. Va ser la nostra manera d'apropar-nos a la situació concreta que ens presenta Núria Curcoll a Dia de neteja: el desallotjament dels indignats del 15 M de la Plaça de Catalunya de Barcelona.

Per fer-ho, l'autora ens ofereix uns textos breus, molt ben ben treballats narrativament parlant, amb alguns finals contundents i colpidors. Els personatges dels seus contes són diversos i ben diferents; ens mostren una visió polièdrica des de la qual vam poder parlar del 15 M, de com el vam viure i de què va significar per a nosaltres.

El proper dilluns, a partir de 2/4 de 8 del vespre als Lluïsos de Gràcia, completarem amb la presència de la Núria Curcoll, la sessió del club de lectura encetada fa quinze dies. Aquesta sessió és oberta a tothom. 

Jo no me la perdria... Bé, jo no me la perdré per moltes raons. Una d'elles, que em sembla molt important, és el fet d'haver descobert una escriptora amb una bona projecció de futur, un al·licient més a l'hora de conduir clubs de lectura.

Comentaris

 1. El dia 4 de novembre sóc a Barcelona, a la llibreria La Impossible, presentant el meu llibre "Interseccions".19,30 h.

  ResponSuprimeix
  Respostes
  1. Anotat a l'agenda, Eduard! A veure si puc passar-me per La impossiple i saludar-te. Que vagi molt bé!

   SU

   Suprimeix
 2. Estaria fantàstic. Espero que altra gent de "Nervi" pugui venir. Hem de reimpulsar el nou projecte!

  ResponSuprimeix
  Respostes
  1. Sí noi!!! Tot costa...

   Salut i creativitat!

   SU

   Suprimeix

Publica un comentari

Entrades populars d'aquest blog

Llegir poesia: una pàgina que «ja estava marcada»

Rècord històric (o l’enyor de la rutina)

Més d’un any sense escriure... a Llegeixes o què!?