Llegim, llegim... i sortim «als papers»!

Vaig pensar en programar la lectura d'Això no és Amèrica de Jordi Puntí el mes de juliol, quan ell celebrava el seu aniversari i «ens regalava» aquest seu darrer recull de contes.

Com ja sabeu, sóc una «malalta dels contes», i és per això que ja fa tres anys vaig convèncer a l'Albert i a la Berta de la Llibreria Atzavara de fer-hi un club de lectura de contes per a adults.

Treballar amb els lectors i les lectores aquest llibre era una oportunitat que no podia desaprofitar, així que el 9 de setembre, en el marc de la Setmana del Llibre en català, vaig comprar-lo i vaig escoltar la conversa d'en Jordi Puntí i l'Anna Guifré a tocar de la catedral. La cosa prometia...

Un temps després d'haver contactat amb en Jordi i fixat la data del club, les bones persones de Núvol ens van convidar a afegir-nos al club de lectura que han organitzat (i on encara us podeu apuntar) per treballar el recull de contes Això no és amèrica.

Per acabar de fer la festa grossa, una periodista d'El Periódico va aprofitar la trobada per fer-nos una entrevista i –cosa que em fa il·lusió– participar al club de lectura, en una sessió on vam poder comentar el procés de reescriptura dels contes; la tria que en va fer l'autor tot buscant-ne la unitat; l'estructura dels contes i els seus finals, oberts de manera que cada persona que els llegeix pot tancar-los «a la seva manera», etc. També va haver-hi el moment de triar quin era el conte que a cadascun de nosaltres ens havia agradat més, un moment curiós de viure, sobretot quan l'autor descobreix que "el seu preferit" no coincideix amb la tria dels lectors i les lectores participants.

I bé, tot això per dir-vos que llegim, llegim... i sortim «als papers»! Però el que ens fa trempar realment és que se n'han fet ressò aquí. Gràcies Mati!

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Club de lectura: m'agrada

Revista Rosita

Club de lectura virtual de «Dies de memòria 1938-1940. Diari d’un mestre adolescent»