Mes inoblidable!

Aquest mes de juny passarà als annals de la història com “el mes de la meva vida que m'han regalat més llibres”:

Tot va començar d'una manera gairebé accidental, quan vaig participar en el lliurament del Premi Llibreter 2013. A més de ser un plaer i un honor participar-hi, el Gremi de Llibreters de Catalunya em va fer dos regals: el primer, compartir una estona entranyable i divertida amb en Josep Cots a la seva llibreria, tot llegint diversos fragments d'un dels llibres premiats per tal d'escollir el que, finalment, vaig llegir durant l'acte de la concessió dels premis; el segon (devia ser perquè vaig llegir el fragment, malgrat els nervis, prou intel·ligiblement), un exemplar de cadascun dels llibres premiats:
- en la categoria de Llengua Catalana: Primavera a Pequín de Francesc Parcerisas (Quaderns Crema).  
- en la categoria Altres literatures: El cas d'en Barney Panofsky/La versión de Barney de Mordecai Richler (Quaderns Crema/Sexto Piso).
- en la categoria d'Àlbum Il·lustrat: La caputxeta vermella/La niña de rojo amb argument i il·lustracions de Roberto Innocenti i text d'Aaron Frisch (Símbol editors/Kalandraka).

La setmana següent, en Tuli Márquez em va regalar el seu primer llibre, L'endemà, quan vam coincidir a la presentació pública de Nervi, un digital sense presses, on tots dos hi escrivim. Es dóna la feliç circumstància que, uns dies abans, en Tuli i jo també havíem coincidit (però encara no ens coneixíem) com a públic selecte a la xerrada multifacètica “Del manuscrit a la llibreria”.

Confesso que el llibre que em van regalar seguidament va ser a partir d'una petició prèvia. Sigui com sigui, el cas és que la meva llibreria ja compta amb un exemplar de Mercè Rodoreda. Entrevistes, a cura d'Abraham Mohino i Balet i publicat per la Fundació Mercè Rodoreda de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC).

Un altre llibre em va arribar també de mans de la seva autora. Es tracta de jo toco i tu balles de Muriel Villanueva i Perarnau. El fet és que vaig anar a escoltar-la a la Biblioteca Joan Triadú de Vic, ja que La gatera va ser el títol escollit per tancar la sisena temporada del seu club de lectura. El cas és que la Muriel no només va compartir amb lectores i lectors quin va ser el procés d'escriptura del llibre, o què volia dir i què no volia dir escrivint-lo, o com n'està, d'encantada, quan les seves lectores i lectors interpreten La gatera, sinó que, per una banda, ens va anunciar que a l'octubre presenta nova novel·la (n'estarem al cas!) i, per l'altra, ens va obsequiar amb exemplars -a escollir!- entre el de més amunt i Baracoa, tots dos editats per una editorial ja desapareguda, Editorial Montflorit. 


Fins aquí el que jo tenia al cap per tancar l'apunt, fent una aclucada d'ull pel fet que en Tuli Márquez havia estat alumne de la Muriel Villanueva, però... Abans d'acabar el mes de juny encara m'han regalat un altre llibre!!! Es tracta dels Poemes de l'Alquimista de Josep Palau i Fabre i l'he rebut de la mà d'una estudiosa de la feina pedagògica de Joan Triadú amb la qual espero compartir molt bones estones (davant d'una bona fideuà?) ben aviat.

No voldria acabar aquest llaaaaaaarg apunt d'avui sense tranquil·litzar, però, a les llibreteres i llibreters del “món mundial”, ja que també, durant aquest mes inoblidable, he comprat algun llibre! Però això ja és una altra història...

Comentaris

  1. Juny intens, sí.
    Tinc ganes, sobretot, de llegir la primavera de Parcerisas.
    Bon estiu, Su

    ResponElimina
    Respostes
    1. Miquel,

      La teva elecció em sembla molt encertada! Per a mi també té molts punts per ser dels primers a ser llegits...

      Una abraçada i el millor dels estius per a tu!

      SU

      Elimina
  2. Ara et queda gaudir de les lectures per explicar-nos, després, d’aquesta manera tan personal i efectiva ,les raons perquè ens cal llegir-los. Ja tinc ganes de saber-ho.

    (encara et queden 3 dies de juny per acabar d’omplir la lleixa :-))

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens raó, Quadern de mots! Encara en podria caure algun més! Demà, però, em toca regalar-ne un, que això també em fa moltíssima il·lusió!

      I bé, ja anirem buscant les raons per llegir... això segur! T'avanço que ahir vaig acabar una joia en forma de novel·la gràfica que em va meravellar.

      Gran abraçada!

      SU

      Elimina
  3. I tant que en passarem de bones! (I de fideuà no en faltarà)

    ResponElimina
    Respostes
    1. És que dos fenòmens com nosaltres, Imma, no podem funcionar de cap altra manera!

      A gaudir!

      SU

      Elimina
  4. fa una mica de por i tot! déu n'hi doret quin juny! Salut i una mica d'enveja també :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja ho pots ben dir, Cli, fa terror!!! I quins nervis per acabar de decidir quin llibre triaré...

      Ara, estimada, tu no et pots queixar gaire, eh! Que n'hi ha que et dediquen apunts i tot!!!

      Una abraçada enorme, Cli! I gràcies per passar per aquí!

      SU

      Elimina
    2. Ep!..ehem, ehem...d'aixonses...per al·lusions, que es diu en aquests casos: és que lo de la Clidi d'avui és cosa de ser celebrat. I com deia en Màrius Serra, ara no li queda d'altra que mirar de contradir Gabriel Ferrater!

      Un honor tenir-te assegudeta a Vic, Su.

      Elimina
    3. Toooot s'ha de celebrar! I si la celebració "afecta" a la Cli, encara més! I tant!

      I l'honor i requetehonor va ser meu, estimada Mati!

      Per cert, no vas penjar unes fotos???

      Molts petons,

      SU

      Elimina
    4. Sí, que les vaig penjar, sí. Però, no sé per què, vaig tenir tota la sensació de "posadito veraniego" de l'Ana Obregón; que servidora xupava massa càmera, vaja. I mira: vist i no vist.

      Elimina
    5. A veure, el "posadito veraniego" només podia ser perquè, sincerament, llueixes un bon color de nassos! Vaja, com totes les bibliotecàries que conec! he, he

      I bé, això de xupar càmera (que no ho crec), pensa que era una cosa compartida, vull dir que la Muriel "també hi era", no?

      Però vaja, que tu manes, Mati! I jo, en qualsevol cas, les vaig arribar a veure!

      Més petons!

      SU

      Elimina
  5. I la pregunta és...d'on treus el temps per llegir-los tots? ;-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. I les respostes són:

      1. de moment tinc els llibres; no he començat a llegir-los.
      2. puc llegir arreu (o sigui, fins i tot dins el cotxe).
      3. puc llegir més de 3 llibres alhora (crec que he escrit algun apunt sobre això).
      4. tot sovint, dels llibres que llegeixo no en parlo enlloc.
      5. (i finalment) el fet que els tingui no vol dir que els llegeixi...

      Dit això, molts petons... Me'n vaig a llegir!

      SU

      Elimina
  6. Enveja sana que el Tuli et passés al llibre i de tota la resta dels teus esdeveniments. El llibre de Palau i Fabre és una meravella.
    Un vespre excel·lent i una ocasió per conìexe'ns immillorable!
    Records!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres Eduard, "vist lu vist", potser hagués estat millor que et quedessis amb el llibre del Tuli, perquè no sé si el podré encabir amb tant llibre per llegir!

      Va ser un plaer veure'ns! I formar part d'aquest projecte "nerviós"...

      Una abraçada!

      SU

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Club de lectura: m'agrada

Revista Rosita

Club de lectura virtual de «Dies de memòria 1938-1940. Diari d’un mestre adolescent»