dijous, 14 de març de 2013

Nova professió

El dimarts va ser el darrer dia del segon trimestre del taller que aquest curs he batejat amb el nom de Laboratori Creatiu d'Escriptura, un invent com qualsevol altre per passar una estona compartint amb les persones que s'hi apunten dos dels meus màxims plaers: llegir i escriure. Per al proper trimestre seguirem amb aquesta línia de treball: a partir de la lectura de textos anirem treballant i aprofundint en diferents aspectes del procés d'escriptura. 

 Ja ho saben les meves i els meus alumnes que tinc més vocació de lectora que d'escriptora, però he de reconèixer que “les dues professions”, cada dia que passa, s'encavalquen més... El dilluns d'aquesta mateixa setmana havia enfocat la sessió del club de lectura a partir d'elucubrar sobre quin hauria pogut ser el procés d'escriptura –concretament la narrativa– del llibre que havíem llegit.

 El cas és que quan preparava aquesta darrera sessió i arribava a aquest punt, “les dues professions”, no vaig poder evitar un somriure: “Això que faig, és una professió? I com l'hauria de nomenar? Quina seria?” I és que això de ser “tallerista”, així a seques, no m'agrada gaire... i el mal nom de “dinamitadora” ja el tinc una mica explotat.

 Així va ser que vaig proposar a les meves alumnes del Laboratori que em donessin un cop de mà i que pensessin un nom per a la meva nova professió, i aquestes van ser les seves propostes: “escriptora”, “crítica literària”, “conductora de narracions i relats”, “crítica de la lletra impresa”, “promotora d'art”, “arquitecte de la paraula”, “conductora literària”, “lecto-escriptora”, “directora de textos” i “mestra de la paraula”.

Quina us agrada més? Passeu i opineu...

[Aquest apunt no hauria estat possible sense la reconsagrada crisi, sense les persones “estimades” que un dia –ara ja ha fet 3 anys!– van decidir prescindir dels meus serveis i em van empènyer a “reinventar-me” (bonica paraula!). Serveixi –o no– d’homenatge.]

10 comentaris:

 1. Voto per conductora literària! Sona molt dinàmic.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Sempre que aclareixi que no sé conduir, és dels més adequats!

   Gràcies Salvador!

   GRAN abraçada!

   SU

   Elimina
 2. Copiaré al Salvador triant també conductora literària. De les opcions que hi ha sembla la que pot recollir un ventall més gran de possibles feines a fer. I es tracte de treballar molt, oi?
  :-)

  ResponElimina
  Respostes
  1. Efectivament, Quadern de mots, es tracta de treballar moltíssim!

   Gràcies!

   Un petó,

   SU

   Elimina
 3. jo també m'inclino per la conducció literària.
  En la teva tasca de conductora literària podries aprofundir en els eufemismes....
  "Reinventa't " per "busca't les vida com puguis"
  "sigues imaginatiu" per "espavilat com puguis amb pressupost zero"
  i d'altres que estan molt de moda

  ResponElimina
  Respostes
  1. viu i llegeix,

   No ho descarto, això de destinar una sessió als eufemismes!

   Els temps són convulsos i cal "conduir" amb mà ferma i bon humor!!!

   Una abraçada i mooooolts petons!

   Gràcies per dir-hi la teva!

   SU

   Elimina
 4. Sé que conductora sona bé peròm'ha fet gràcia i t'he vist com "una xòfer de paraules", no ho he pogut evitar. Si sàpigues dibuixar t'ho ensenyaria: estàs en una mena de bus amb paraules i frases i idees... Son divendres, necessito festa!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Mireia,

   La imatge que em proposes té el seu punt! Gràcies!

   Espero que el kapde hagi anat bé i comencis la setmana amb forces renovades!

   Salut i bones lectures!

   SU

   Elimina
 5. Jo potser em diria "propulsora literària" o equivalent, ja que "conductora" em sona com a "conductista" i no m'agrada. Ja veus tants caps tants barrets :)

  ResponElimina
  Respostes
  1. Marta!

   T'he de dir que això de propulsora em sona a coet!!! O sigui que també té el seu punt!

   Gràcies per participar!

   Tonàs i fins aviat!

   SU

   Elimina