Acabada la canícula

Quan era joveneta i escrivia contes “m'obligava” a introduir-hi paraules noves, mots que desconeixia però que havia après gràcies a les meves lectures. Així vaig saber què volia dir canícula. Anys després, d'aquell conte en vaig fer una versió súper reduïda per a presentar-la a Paper de Vidre però, en refer-lo, la canícula va tornar a caure en l'anonimat...

Avui la recupero i puc dir que, acabada la canícula, la feina lectora ha estat del tot satisfactòria:
Text gentilesa de l'altra meitat

He après moltes coses llegint Josep Pedreira, un editor en terra de naufragis (Els Llibres de l'Óssa Menor, 1949-1963), de Mireia Sopena (Proa, desembre 2011).

He gaudit de la lectura d'Stoner, de John Williams, traduït per Albert Torrescasana (Edicions 62, maig 2012); sobretot per poder participar al club de lectura de L'Espolsada.

M'he meravellat endinsant-me en la història de La pasión, de Jeanette Winterson, en traducció d'Elena Rius (Lumen, setembre 2007).

I mentre preparo tota la feina per al nou curs escolto, per una banda, El club de la bona lletra amb l'esperança que l'estiu vinent hi participin clubs de lectura de Barcelona, i també les Lectures de l'Anna Manso.

Com deia aquella: “Que no pari la lectura!”

Comentaris

  1. Coincidim en Stoner, una meravella! i que no pari!

    ResponElimina
  2. Cli, no t'animes a participar en el club de lectura de l'Espolsada?

    Abraçada lectora!

    SU

    ResponElimina
  3. Fe, per a mi serà un honor!!! Recordo que vaig venir a una de les primeres sessions del club! Mare meva, com passa el temps!

    SU

    ResponElimina
  4. Que no pare la lectura, per mi seria un sotrac no poder llegir, si algun dia arribaren al poder algun grupet d'aquestos que temen la lectura i l'escriptura jo em tornaria boig, senzillament boig, per no poder expressar-me ni llegir, per no poder viure sense moure'm de casa i el el sofà, de no poder ser un xaman, un general o un escriptor des del sofà del meu menjador.

    Una abraçada des de València de

    Vicent

    ResponElimina
  5. Vicent,

    espero que la lectura (i l'escriptura!) no ens deixin mai!

    salut i llibres!

    SU

    ResponElimina
  6. Benvinguda SU. Esperàvem els teus comentaris!

    Fins aviat!

    ResponElimina
  7. Marta, estic ara tan embolicada engegant tota la feina dels clubs i els tallers que no sé pas quan podré escriure quatre ratlles sobre els llibres llegits!

    En tot cas, en parlem aviat, ok?

    Petons i lectures, lectures i petons!

    SU

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Club de lectura: m'agrada

Revista Rosita

Club de lectura virtual de «Dies de memòria 1938-1940. Diari d’un mestre adolescent»