Lectores anònimes

Amigues i amics,

Les de Llegeixes o què?! són unes mandroses i llegeixen poc i malament. O sigui que compteu que, si a sobre estan de vacances, la cosa encara pot empitjorar...

És cert que la meitat de Llegeixes o què?! que va ser a Shangai (i a Hong Kong!) ja ha acabat part de les seves vacances, però penseu que encara ha d’ordenar i seleccionar els milers de fotografies que ha fet durant la seva estada per aquelles terres llunyanes. L’altra meitat de Llegeixes o què?! no està per viatges, però està descansant la vista de tantes hores seguides d’ordinador...

O sigui que, durant unes quantes setmanes, les de Llegeixes o què?! han encarregat a una sèrie de lectores anònimes que llegeixin algun llibre i el comentin en aquest bloc. Seguidament us oferim el primer comentari:

Imitació

Llegeixo A contratemps. Diaris, de Feliu Formosa, editat per perifèric edicions. No he llegit l’anterior (El present vulnerable, 1979). En aquest parla dels anys 1996 i 1997. El llegeixo en dues tardes. M’agrada. Mentre el llegeixo penso en dos amics a qui en recomanaré la seva lectura: en Joan i la Lena. Potser ja l’han llegit, però tant se val! A en Joan li pot interessar tot el que en Formosa explica de Joan Vinyoli, i de fet tot el que té relació amb la poesia. A la Lena li pot interessar tot el que explica sobre la traducció.

M’ha agradat llegir els dietaris d’en Formosa perquè parla d’actrius i d’actors, de dramaturgs i de col·lectius que conec personalment i amb els què hi he tingut algun tracte. També perquè comenta representacions teatrals que he vist. I finalment perquè parla de llibres que no he llegit i que segurament no llegiré mai, però sobretot d’autores i autors que vull llegir i que, després dels comentaris d’en Formosa, encara tinc més ganes de conèixer.

Lectora anònima I

I per avui és tot, amigues i amics de Llegeixes o què?!

Il·lustra el post "Piscina", d'Alberto Peral

Comentaris

  1. A mi em van agradar molt els dietaris del Formosa! Me n'alegro que no ser l'únic que llegeix i disfruta amb aquesta mena de papers.
    Bones lectures d'estiu!

    ResponElimina
  2. Ves quina casualitat: jo també he llegit aquest diari de Feliu Formosa, la setmana passada!
    I sense que me'l recomanés ningú, tot i que sabia que hi havia confidències ben sucoses sobre l'experiència de traduir. Tot plegat, una delícia! (jo també he trobat a qui li penso recomanar)
    Que passeu un bon estiu!
    Lena

    ResponElimina
  3. Estimats Biel i Lena,

    Gràcies per deixar els vostres comentaris!
    Que sigueu feliços i gaudiu d’unes bones i lectores vacances!

    Ens llegim i ens veiem, oi?

    El tàndem

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Club de lectura: m'agrada

Revista Rosita

Club de lectura virtual de «Dies de memòria 1938-1940. Diari d’un mestre adolescent»