Va de revistes...

La meitat de Llegeixes o què?! que s’ha quedat al peu del canó –o no– té una missió, clara i concisa: comentar alguna cosa que pugui ser d’algun interès... Difícil missió, sabent de la personalitat avorrida de la meitat de Llegeixes o què?! que s’ha quedat a Barcelona.

Farà el que podrà, però com va dir aquella: “qui fa el que pot no està obligat a més...”.

Tampoc no us penseu que la meitat menys mandrosa de Llegeixes o què?! us oferirà cap gran post sobre algun dels llibres que està llegint, perquè, entre d’altres raons, encara no ha acabat de llegir-los.

I així... què?!

Així que seguidament trobareu una sèrie de lectures molt recomanables, però no de llibres, sinó de revistes que potser no coneixeu o potser ja esteu farts de llegir...

Comencem pel segon número de “Lletra petita” (uff! la data fa esgarrifar: octubre novembre de 2006, però és el que hi ha!), on hi trobareu un interessant dossier sobre José Maria Valverde i, com a destacat, un article de l’amic Pau Vidal sobre l’admirat Andrea Camilleri.
També de l’any passat –la “rabiosa actualitat” la deixarem per més endavant–, és el número 19 de la revista “Trípodos” que edita la Facultat de Ciències de la Comunicació Blanquerna/Universitat Ramon Llull, on us recomanem la lectura d’Essència o suplement. La literatura a la premsa d’avui, un dossier coordinat per Sergi Dòria, Oriol Izquierdo i Vicenç Pagès, i amb els articles destacats de l’admirat Jordi Puntí i del singular Jordi Galves.
Seguint en el món universitari, comentar-vos que ja ha aparegut el número 14 de la revista “Quaderns”. En aquest número, amb la presentació de l’entranyable amiga Montserrat Bacardí, s’hi apleguen les conferències que es van fer a les II Jornades de Traducció i Literatura convocades per la Càtedra Jordi Arbonès. També destaquem, en l’apartat Experiències, els articles següents: Entendre Shakespeare, del brillant Joan Sellent Arús i Montserrat Abelló, passió per traduir, de la incomparable M. Elena Carné.
El número 49 de la revista “Escribir y publicar” compta, per una banda, amb alguns articles interessants com Literatura y desaparción, signat pel bon amic Iván Humanes Bespín i entrevistes a Jon Lee Anderson i a l’autora de best-sellers Susanna Tamaro.
També en castellà, podem llegir i assaborir la revista “Trama & Texturas”. En el seu segon número, destaquen sense cap mena de dubte l’article del nostre Llibreter de capçalera i les delicioses il·lustracions d’Ana Juan, reproduccions de part del treball que va preparar per a la Feria del Libro de Madrid de l’any passat.
I si parlem d’il·lustracions, no us perdeu la revista digital “Paper de vidre”, que obre el número 43 amb una de Luis Mata. El gruix de la revista són el textos aplegats sota el lema 2084, i també podreu llegir una entrevista a Josep Maria Espinàs i la presentació de Carles Sanjosé (Sanjosex) del seu nou CD, Temps i rellotge.
I per acabar, la renovada revista, també digital, “Barcelonareview”, on podreu fruir, entre d’altres, dels poemes de Lluís Calvo i Manuel Forcano.

I per avui res més, amigues i amics...

Llegeixes o què?!, un bloc per on passar, llegir, comentar, escriure i somriure...

El post d'avui, il·lustrat pel crack Ivan Saez

Comentaris

  1. SU, gràcies pels teus suggeriments literaris, sempre tan suggeridors, en aquest cas sobre revistes!

    Aprofita la ciutat i no t'ho pensis gens que ets mandrosa i avorrida!

    M. Elena

    ResponElimina
  2. M. Elena,

    Aprofitaré la ciutat tot el que pugui (quin remei!).

    Gràcies a tu per llegir-nos...

    SU

    ResponElimina
  3. Obrigado pelas magnificas sugestões literárias.
    Parabens pelo excelente blog que criou.
    Um abraço,
    Pedro Nunes

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Club de lectura: m'agrada

Revista Rosita

Club de lectura virtual de «Dies de memòria 1938-1940. Diari d’un mestre adolescent»