dissabte, 27 de gener de 2007

Setmana llibresca

Cada tres setmanes toca parlar de llibres a la tele.

Sí, com ja sabeu, és a "Sortida Nord", un magazine d’informacions diverses, però ens sembla que són els vuit minuts de recomanacions lectores més ben aprofitats de la televisió mundial... O no!

Per si no teniu la sort (o la desgràcia) de sintonitzar Televisió de Badalona, les de Llegeixes o què?! us en fem cinc cèntims...

Petita illa, Andrea Levy, Proa
Un llibre que et permet conèixer l’Anglaterra de la dècada dels 40. L’autora coneix molt bé la història que ens explica, on quatre personatges es veuen obligats a compartir sostre: un matrimoni blanc (i especial) i un de negre, d’origen jamaicà. La novel·la ens mostra com afecta la immigració tant als que arriben com als que els acullen. Traduïda per la nostra amiga Dolors Udina. Una de les dificultats per entrar dins la història és que canvia sovint de temps i d’espai, i de personatges.

Contra el silenci, Ramon Folch i Camarasa, Edicions de l’Albí
Si voleu conèixer una intrigant història sobre la nostra guerra civil, aquesta guerra civil tan silenciada... Si voleu conèixer una vella dama que s’acabarà convertint en un personatge entranyable... Si voleu quedar-vos atrapats dins d’una novel·la que sembla una obra de teatre (o dins d’un diàleg que és gairebé un monòleg)... No podeu deixar de llegir Contra el silenci, del recent investit ‘honoris causa’ per la Universitat Autònoma de Barcelona, Ramon Folch i Camarasa.

L’olor sota la pell, Marta Buchaca, Arola Editors
Us recomanem L’olor sota la pell perquè és una història propera, real, que ens parla de les relacions humanes d’una manera que ens hi podem reconèixer: les mentides (o les mitges veritats), les aparences, les desconfiances... i tot embolcallat per l’olor del passat. Amb la notícia confirmada que podrem veure aquesta obra a l’escenari de la Sala Beckett de Barcelona el mes de maig, aquesta lectura és del tot recomanable!!!

I per ara, això és tot. D’aquí a tres setmanes, més llibres...

Llegeixes o què?!, un bloc per on passar, llegir, comentar, escriure i somriure...

3 comentaris:

 1. Anònim7:42 p. m.

  Ei!!! Què guay aquest nou format!
  Per fi veig que heu solucionat o heu trobat alguna solució als problemes que tenieu!
  Veig que teniu un col·laborador nou!

  Petons

  Leire

  ResponElimina
 2. Canvi de look, eh? Prenem npota de les recomanacions. Però hi ha tantes!

  ResponElimina
 3. Leire,
  encara millorarem més coses amb aquest nou format! Bé, així ho venen els de blogger/google...

  Veí,
  no hi ha pressa, mica en mica, llegim per plaer, no ens estressem, ok?

  Gràcies a tots dos pels comentaris!

  ResponElimina