Experiències lectores

Ens els inicis dels temps, les de Llegeixes o què?! feien un programa de llibres i de lectures a Ràdio Ciutat de Badalona que, com tothom sap i és profecia, les havia de fer riques i famoses...

El programa de ràdio tenia el seu punt. El NIVELL el posaven les convidades i els convidats, evidentment, però l’indocumentat i meravellós tàndem de Llegeixes o què?! hi posava tota la il·lusió i tot el seu bon humor –que no era poc, per cert. Una de les obsessions de les de Llegeixes o què?! era parlar de llibres i de lectures, però parlar-ne sense reduir-ho a la presentació de novetats editorials ni tampoc convertir el programa en un debat d’experts. I és que l’inexpert tàndem de Llegeixes o què?! creia –encara ara que la lectura és un fet popular, que hi ha molta gent que llegeix al metro, a l’autobús, a casa seva, als parcs, etc., i que també han de dir la seva...

El temps passa i les de Llegeixes o què?! ja no fan el programa de ràdio, però, cadascuna des de la seva pròpia personalitat de meitat de Llegeixes o què?!, treballa per la causa de la lectura com a fet popular... I així ha estat que, des de l’octubre passat fins al mes de juny, una de les meitats de Llegeixes o què?! ha “dinamitat” un Club de Lectura a la Biblioteca Jaume Fuster de Barcelona.

En recollim breument algunes de les seves impressions:

“Les lectores i els lectors en estat pur!!! Quin plaer! Llegir i gaudir de l’experiència compartint les teves impressions amb d’altres persones. Conèixer obres i autores i autors que fins ara t’eren del tot desconeguts. Aprofundir o extreure una altra visió d’aquella obra que ja coneixies. Llegir, escriure, anotar, buscar al diccionari el significat de paraules inconegudes, escoltar, llegir en veu alta, aprendre, créixer...”

I a continuació, la llista dels llibres llegits:

La nit de l’oracle, de Paul Auster, L’arbre de Judes, de Sílvia Soler, Cròniques de la veritat oculta, de Pere Calders, Poesia completa, d’Alfonso Costafreda, Les amants, d’Elfriede Jelinek, Homeless, de Pau Vidal, Ciudad del hombre, Nueva York, de Josep Maria Fonollosa i Un matrimoni de Boston, de David Mamet.

D’aquí un temps (la mandra habitual de les de Llegeixes o què?! marcarà el tempo), potser trobareu l’explicació d’alguna d’aquestes experiències lectores. Mai no se sap!

[el post d’avui el dediquem a: Carme, Neus, Carme, Teresa, Sandra, Carme, Imma, Marta, Lluïsa, Joan, Rosario, Fina, Madeleine, Pilar, Conxa, Ramon, Sònia, Mercè, Assumpció, M. Teresa i Josep M. També a l’Emma i l’Elena, bibliotecàries i amigues!]

Il·lustra el post un nou muntatge espectacular del nostre col·laborador-megacrack, Ivan Saez

Comentaris

  1. Gràcies pel teu post. Ha estat un plaer compartir aquest any amb tots vosaltres, i com molt bé dius, dins nostre queda reflectida aquesta experiència. Espero seguir l'any vinent.

    ResponElimina
  2. Sóc escriptor especialista en relats breus, com ara el recull Postres de músic, i des de no fa gaire temps, també blocaire convençut.
    Al meu bloc de temàtica literària, Tens un racó dalt del món (títol del meu primer llibre i també un anagrama del nom del meu poble, Cornudella de Montsant), hi poso comentaris literaris, sensacions, activitats, fragments de contes i, a més, proposo jocs literaris amb premis inclosos. Ja he penjat la setena proposta. Et convido a visitar el meu bloc i a participar en els seus jocs.
    http://jmtibau.blogspot.com
    D'altra banda m'agradaria que els nostres bloc s'agermanessin i posar enllaços mutus. Què et sembla?

    ResponElimina
  3. Veig que sou unes treballores convençudes del negre sobre blanc. I que al vostre Club, quasi tot són dones (com sol passar). Felicitacions i que no decaigui la festa!

    ResponElimina
  4. Marta,
    Gràcies a vosaltres! Jo també espero poder seguir l’any vinent!

    Josep M,
    No desesperis... Aviat t’incorporarem al bloc. Encara no ens coneixes gaire, però el nostre tempo és lent.

    Veí,
    Gràcies per passar-te pel nostre piset! Sí, noi, les dones som majoria arreu i, a més, llegim!!! Som la bomba!

    Un petó!

    Les de Llegeixes o què?!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Club de lectura: m'agrada

Revista Rosita

Club de lectura virtual de «Dies de memòria 1938-1940. Diari d’un mestre adolescent»