Primeres frases

Les de Llegeixes o què?! no se n’han amagat mai: llegeixen poc i malament. O no llegeixen gaire, que vindria a ser el mateix. Aquest comença a ser un tema recurrent en aquest bloc, però és la pura realitat.

No sabem ben bé els motius, però malgrat això, l’inclassificable tàndem s’entesta a parlar de llibres i de lectures. Deu tenir el seu mèrit, no? Diuen que no sempre cal llegir i comentar, i llegir i fer de crítiques, i llegir i... Bé, potser no cal i és evident que no tothom està preparat per fer-ho.

El cas és que les dues meitats de Llegeixes o què?! us proposen un dels seus concursos “non sense”, tan característics.

Seguidament trobareu les primeres frases d’una sèrie de llibres. Si us abelleix, us deixem endevinar de quin es tracta. Bona lectura! (encara que sigui breu!):


A la masoveria en aquella època hi havia molta gent llogada.


Enquadernats la majoria en pell i severament disposats a les prestatgeries, els llibres d’Esteban Werfell omplien gairebé del tot les quatre parets de la sala; eren deu o dotze mil volums que resumien dues vides, la seva i la del seu pare, i que formaven, a més, un recinte càlid, una muralla que el separava del món i que el protegia sempre que, com aquell dia de febrer, s’asseia a escriure.


La gent que escriu novel·les sovint no acaba d’acabar mai les coses que comença.


El policia que seia al costat del duaner va dir:

- Peter Whitel...!


A l’hora del pati, s’asseia sola en un pedrís i llegia un llibre enquadernat amb pell roja.

Les respostes, qualsevol dia, aquí mateix, a Llegeixes o què?!, un bloc per on passar, llegir, comentar, escriure i somriure...

I el premi? S’admeten suggeriments. Parlem-ne...

[Parlant de premis, aprofitem l’apunt d’avui per felicitar el flamant Blogs de Lletres, recent guanyador del 7è Premi Lletra de Webs de Literatura Catalana. Ui, potser que ens afanyem a enllaçar-lo des de Llegeixes o què?!]

Il·lustra el post una imatge tan senzilla com nosaltres, un tros de cel

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Club de lectura: m'agrada

Revista Rosita

Club de lectura virtual de «Dies de memòria 1938-1940. Diari d’un mestre adolescent»