Ja han passat tres setmanes!

La meitat de Llegeixes o què?! més afamada de celebritat mediàtica ha tornat a perpetrar els seus vuit minuts de “glòria televisiva”.

No en sap prou i hauria de llegir més, però seguint la línia habitual del meravellós tàndem de Llegeixes o què?!, per aquesta ocasió ha comptat amb la col·laboració de la directora de la Biblioteca Can Casacuberta de Badalona, l’Imma Casals (Llegeixes o què?!, a Ràdio Ciutat de Badalona, diumenge 12 de juny de 2005, Any del Llibre i la Lectura), que en el mateix espai ha aprofitat per recomanar algunes activitats que es realitzaran durant el proper mes de novembre (ara sí, de “rabiosa” actualitat!) a la biblioteca.

Si us abelleix, aquí sota trobareu els llibres comentats...


“Mira y el Mahatma”, escrit per Sudhir Kakar i traduït al castellà per Beatriz López-Buisán és un llibre que ens relata la vida de l’anglesa Madeline Slade, que l’octubre de 1925 va embarcar-se cap a la Índia per viure a l’ashram on Gandhi treballava per la seva causa, la d’alliberar el seu país de la dominació britànica amb la força de la no-violència. El que va ser el seu professor d’hindi ens relata les vicissituds d’aquesta anglesa amb temperament apassionat, impulsiva i poc convencional. Un títol més de Circe, l’editorial que ens acosta a la vida de personatges de gran rellevància històrica a través de la biografia de persones molt properes.

A finals del segle XIX i començaments del XX hem de situar el llibre “Entre horas. El desafío de la narrativa femenina ante una nueva època”, recull de relats publicats per Lumen i compilats per Teresa Gómez i Aránzazu Usandizaga. Hem de situar l’escriptura d’aquests contes a l’època per la lluita pels drets de les dones, en plena batalla pel vot i per tenir un lloc dins la cultura. És una bona oportunitat per llegir relats de dones que han deixat petjada en la literatura contemporània, com Virginia Woolf, Edit Wharton o Katherin Mansfield, al costat d’altres de més desconegudes –trobem peces que mai fins ara no havien estat traduïdes al castellà–, com Mary Wilkins Freman, Kate Chopin o Margaret Oliphant.

“Trucades des del cel” de Jordi Folck, publicat per l’editorial Barcanova, és la primera novel·la per a adults d’aquest periodista i publicitari que fins ara havia publicat diversos llibres adreçats al públic infantil i juvenil. La història, situada a la ciutat italiana de Nàpols, s'enceta amb la mort de Giambattista Della Chiesa, un peculiar treballador de la Companyia de Telèfons, que va demanar ser enterrat amb un telefonino. Pocs dies després d'haver traspassat, el senyor truca a casa per explicar que és al cel i que està molt bé de salut. Aquesta curiosa situació permet a Folck plantejar una ferotge crítica social. La novel·la és plena de paraules, expressions i cançons típicament italianes, fet que la fa més entretinguda...

Ja ho sabeu, cada tres setmanes, aproximadament, seguiu els embarbussaments d’una de les meitats de Llegeixes o què?! a “Sortida Nord” (Televisió de Badalona).

Llegeixes o què?!, un bloc per on passar, llegir, comentar, escriure i somriure...

Les portades, muntatge del nostre col·laborador I. Saez

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Club de lectura: m'agrada

Revista Rosita

Club de lectura virtual de «Dies de memòria 1938-1940. Diari d’un mestre adolescent»