In memoriam


"Mi ha spesso assalito il desiderio di conoscere i sogni degli artisti che ho amato."
De la nota de Sogni di Sogni d'Antonio Tabucchi



Somni de L., jove amant de la música


Una nit del mes de maig de 1954, mentre la pluja queia ininterrompudament pels carrers de Toronto, L., jove amant de la música, tingué un somni.


Somià que ella i la S. havien anat a Berry's Music, a l'avinguda 34. Allí passaven les tardes de divendres. Cercaven noves partitures, provaven algun instrument o fullejaven la darrera biografia del compositor de moda. Però allò que més agradava de Berry's Music a L., jove amant de la música, era que disposava de petites sales —perfectament insonoritzades— per poder assajar hores i hores.


S. seu sobre la cua del piano, amb aire distret. Té a la mà una poma molt vermella que mossega a poc a poc, gairebé sense obrir la boca. Un tros li queda enganxat al llavi superior. L., jove amant de la música a la recerca de la fama, toca enèrgicament, concentrada a anar adquirint l'agilitat necessària per interpretar la peça. S. no ho sap, però L. n'està enamorada. I avui li ho dirà.


De sobte, tot queda a les fosques. Sembla una apagada general a tot l'edifici. L. segueix tocant. Tanca els ulls per por que en pugui sortir cap raig de llum. L., jove amant de la música, no vol deixar de tocar. La seva visió del teclat no desapareix i continua tocant en la foscor mentre S. baixa del piano i s'asseu al seu costat, li acarona els pits i li petoneja el coll. L. sent l'olor de la poma tan a prop que, encara que no pot separar les mans del teclat, deixa de tocar.


I en aquell moment, L., jove amant de la música, es va despertar. Eren quarts de nou del matí i ja feia tard. Era el dia del casament de la S. amb W., el fill petit d'una família de grangers que havia conegut feia només sis mesos, en el darrer concert de L. a Toronto.

Comentaris

  1. Avui compartim la tristor de la mort i l'alegria del reconeixement.

    ResponElimina
  2. Miquel, m'agrada compartir poesia i sentiments amb tu!

    Una abraçada!

    SU

    ResponElimina
  3. Hola Su!
    Hi ha alguna manera de posar-nos en contacte amb tu?

    ResponElimina
  4. Hola Nervi,

    Podeu escriure'm un correu a l'adreça següent: llegeixesoque@gmail.com

    Bé, espero les vostres notícies!

    SU

    ResponElimina
  5. Sagala, en Pau a l'aparato. No sé si vai bé o què, vull dir el lloc on deixo el comentari, per'xò aprofito la prova per fer una pregunta: veig allà a la dreta que recomanes els ocells d'en Lara. O no és una recomanació? Perquè, quina opinió en tens? Ho dic per provar allò que dèiem ahir sobre les formes de manifestar la disparitat de criteris :)

    ResponElimina
  6. Ostres Pau, quines preguntes que em fas!

    El llibre d'en Lara és simplement un dels llibres que estic llegint ara mateix. Quan l'acabi potser escric alguna cosa, però tampoc t'ho asseguro...

    I bentrobat per aquestes latituds!

    Fins a la propera... el 14 d'abril? Uhmmmmm

    SU

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Club de lectura: m'agrada

Revista Rosita

Club de lectura virtual de «Dies de memòria 1938-1940. Diari d’un mestre adolescent»