Lectures fetes: «Flors per a l’Algernon» (Les Altres Herbes)

Flors per a l’Algernon, de Daniel Keyes, en traducció de Pep Verger i Fransoy, és un dels llibres que he llegit "per feina" aquest darrer curs.


Què vol dir "per feina"? Doncs que ha estat un dels llibres escollits com a lectura del projecte Llegir abans de curar, una iniciativa de la Societat Catalana de Bioètica que actualment compta amb el suport de la UOC i del Consorci de Biblioteques de Barcelona, i de la qual formo part des dels seus inicis (curs 2017-18) com a responsable de la dinamització dels clubs de lectura i dels continguts literaris.

Flors per a l’Algernon és un llibre que et fa pensar i plantejar-te moltíssimes preguntes (De què ens serveix, la intel·ligència? Com actuem amb persones amb discapacitat intel·lectual? L'avenç científic ho justifica tot? Etc.).

És un text ideal per a clubs de lectura!

Una cosa important a destacar és que aquest és el primer títol de Les Altres Herbes, un segell editorial que va ser presentat públicament el 21 d'octubre de 2020, i que sorgeix d’una inspiradora experiència prèvia, la publicació simultània, l’any 2018, de dos títols d’Stephen King: Torn de nit (Editorial Males Herbes) i Escriure (L’Altra Editorial). Dos llibres perfectament recomanables.

També soc vinguda a dir-vos que el segon títol d’aquest segell és una autèntica meravella (us en parlaré un altre dia!).

I, abans d'acabar, un fragment de la novel·la: "...la intel·ligència sense la facultat de donar i rebre afecte porta al col·lapse mental i moral, a la neurosi, i probablement fins i tot a la psicosi. I afirmo que la ment absorta i dedicada a ella mateixa com a objectiu egocèntric, amb exclusió de relacions humanes, només pot portar a la violència i al dolor." (p. 232).


Comentaris

  1. Els dos llibres d'aquest segell són una autèntica meravella. Els he llegit tots dos aquest any, que estic llegint com mai, i això vol dir que ha de ser més difícil assolir els primers llocs de preferència en una llista de lectura. Doncs ara mateix situaria aquest en 5à posició i La Pomera en 3a. Amb moltes ganes de saber què ens preparen Les Altres Herbes per aquest final d'any. Si el nivell de qualitat es manté, em sembla que tindré el seu catàleg sencer!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Club de lectura: m'agrada

Revista Rosita

Club de lectura virtual de «Dies de memòria 1938-1940. Diari d’un mestre adolescent»